(untitled) (International Conference on Multidisciplinary Sciences and Educational Practices, 2025)
Sifatni boshqarish tizimi va fikriga minnatdorchilik uchun Yaponiyada Deming nomidagi milliy mukofot ta’sis etilgan. Yapon mutaxassislari birinchi modelda mahsulot sifatini yaxshilash bo‘yicha ishlarni tashkillashtirishga tizimli yondashish g‘oyasini ko‘radi va o‘z faoliyatlarida ishlab chiqib, foydalana boshlagan. Mamlakatimiz korxonalarida mehnat sifatining umumlashtirilgan koeffitsientini hisoblashda nafaqat ijobiy kamchiliklarni tavsiflovchi ko‘rsatkichlar, mehnat sifatiga o‘rnatilgan talablardan ortiq ishda ijobiy natijalarni aks ettiruvchi ko‘rsatkichlar ham hisobga olingan.