(untitled) (International Conference on Multidisciplinary Sciences and Educational Practices, 2025)
Ushbu maqolada raqamli texnologiyalar vositasida taʼlim muhitining rivojlanish jarayoni, uning afzalliklari va amaliy imkoniyatlari tahlil qilingan. Zamonaviy taʼlimda raqamli vositalardan foydalanish o‘quv jarayonini interaktiv, moslashuvchan va samarali qilishga xizmat qilishi ta’kidlangan. Maqolada konstruktivizm, konnektivizm kabi nazariy yondashuvlar asosida raqamli ta’lim muhitining ilmiy poydevori yoritilgan. Shuningdek, muallif tomonidan raqamli infratuzilmani takomillashtirish, o‘qituvchilarning raqamli kompetensiyasini oshirish, mahalliylashtirilgan raqamli resurslar yaratish bo‘yicha amaliy takliflar ilgari surilgan. Maqola ta’lim sohasida raqamli texnologiyalarni samarali qo‘llashga oid ilmiy-nazariy va amaliy tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.