(untitled) (International Conference on Multidisciplinary Sciences and Educational Practices, 2025)
Mazkur tezisda ingliz va o‘zbek tillarida neologizmlarning leksik xususiyatlari tahlil qilingan. Neologizmlarning shakllanish yo‘llari, semantik imkoniyatlari va ijtimoiy omillar ta’sirida qanday rivojlanishi solishtirilib o‘rganilgan. Ingliz tilidagi neologizmlar ko‘proq ichki til dinamikasi bilan bog‘liq bo‘lsa, o‘zbek tilida ular ko‘pincha tashqi manbalardan kirib keladi yoki ijtimoiy ehtiyoj asosida shakllanadi. Tadqiqot natijalari har ikki til tizimidagi leksik yangilanishning o‘ziga xos jihatlarini ko‘rsatadi.