(untitled) (International Conference on Multidisciplinary Sciences and Educational Practices, 2025)
mazkur ishda Markaziy Osiyo davlatlarining tashqi iqtisodiy faoliyatining shakllanishi va rivojlanish bosqichlari har tomonlama tahlil qilinadi. Mustaqillikdan so‘ng ushbu mamlakatlar bosqichma-bosqich tashqi iqtisodiy siyosatni shakllantirib, xalqaro savdo va investitsiya aloqalarini rivojlantirishga qaratilgan huquqiy islohotlarni amalga oshirdi. Mintaqaviy va global tashkilotlar bilan hamkorlik, raqamli iqtisodiyot va yashil rivojlanish jarayonlari ham tahlil qilinadi.