(untitled) (International Conference on Multidisciplinary Sciences and Educational Practices, 2025)
Maqolada zamonaviy futbolda musobaqaviy taktik harakatlarni o‘rgatish to‘pga egalik qilish taktik mahorat, hujum taktikasi, to‘p bilan harakatlar,guruh taktikasi turli-tuman texnik usullar bo‘yicha mustahkam ko‘nikmani rivojlantirishni taqozo etgani xususida so‘z yuritilib, futbolchilarga ma’lum bir talabni qo‘yishni: jismoniy sifatlardan o‘yin samaradorligini oshirish vositasi sifatida foydalana bilish lozimligi tadqiq qilinadi.