(untitled) (International Conference on Multidisciplinary Sciences and Educational Practices, 2025)
Maqolada TALIS (Teaching and Learning International Survey) xalqaro tadqiqotining ahamiyati va u orqali umumiy o‘rta ta’lim maktablari direktorlarining faoliyat samaradorligini oshirish mexanizmlari tahlil qilinadi. Ta’lim tizimida rahbar shaxsining boshqaruv uslubi, liderlik salohiyati va jamoani rivojlantirishdagi o‘rni hal qiluvchi ahamiyatga ega. Ushbu tadqiqot maktab rahbarlarining vaqtni boshqarishi, pedagoglarni qo‘llab-quvvatlashi, qaror qabul qilishdagi mustaqilligi hamda ta’lim muhitini rivojlantirishdagi faolligini baholash imkonini beradi.