(untitled) (International Conference on Multidisciplinary Sciences and Educational Practices, 2025)
Ушбу мақола инсон ҳуқуқлари соҳасидаги замонавий глобал ва миллий чақириқларни таҳлил қилади. Асосий эътибор рақамлаштириш жараёнида шахсий маълумотларнинг ҳимояси, киберхавфсизлик, сунъий интеллектнинг ҳуқуқий асослари ҳамда иқлим ўзгаришлари ва пандемия каби глобал инқирозларнинг ижтимоий-иқтисодий ҳуқуқларга таъсирига қаратилган. Шунингдек, Ўзбекистондаги Конституциявий ислоҳотларнинг инсон ҳуқуқларини кафолатлашдаги ўрни ва одил судлов тизимида янги технологияларни қўллашнинг ҳуқуқий муаммолари кўриб чиқилади. Мақолада адолатли ва барқарор ҳуқуқий тизимни шакллантириш бўйича тавсиялар берилади.