(untitled) (International Conference on Multidisciplinary Sciences and Educational Practices, 2025)
Ushbu tezisda maktabgacha ta’lim muassasalarida rivojlanish monitoringi tizimini takomillashtirish, baholash mezonlari va indikatorlarini aniqlash masalalari yoritilgan. Tadqiqotda bolalarning jismoniy, ijtimoiy-emotsional, nutqiy hamda kognitiv rivojlanish darajasini muntazam kuzatish va tahlil qilish orqali individual yondashuvni shakllantirishning ahamiyati ilmiy jihatdan asoslab berilgan. Shuningdek, O‘zbekiston Respublikasi Maktabgacha va maktab ta’limi vazirligi tomonidan joriy etilgan “Ilk va maktabgacha yoshdagi bolalar rivojlanishiga qo‘yiladigan davlat talablari” (2021-yil) hujjati asosida baholash mezonlari hamda indikatorlarning amaliy tatbiqi ko‘rib chiqilgan. Maqolada rivojlanish monitoringining samaradorligini oshirishda pedagogik diagnostika, kuzatuv kartalari, tarbiyachi va ota-onalar hamkorligi muhim omil sifatida ta’kidlanadi.