(untitled) (International Conference on Multidisciplinary Sciences and Educational Practices, 2025)
Ushbu ilmiy ishdada ta’lim jarayonida sun’iy intellekt (AI) vositalaridan foydalanishning pedagogik imkoniyatlari amaliy misollar asosida yoritilgan. Sun’iy intellekt texnologiyalari o‘quvchilarning individual o‘zlashtirish darajasini aniqlash, bilimlarni adaptiv tarzda baholash, shuningdek, o‘qituvchining vaqtini tejash va o‘quv faoliyatini shaxsga yo‘naltirishda muhim ahamiyat kasb etadi. Maqolada “Google Gemini”, “Khanmigo”, “Coursera AI Coach” kabi raqamli vositalarning o‘quv jarayonida interaktiv o‘rganish, fikrlashni rivojlantirish, yozma va og‘zaki ko‘nikmalarni shakllantirishdagi real pedagogik samaralari tahlil qilingan. Shuningdek, O‘zbekiston Respublikasi Prezidentining 2021-yil 26-oktabrdagi “Raqamli texnologiyalarni ta’lim tizimiga joriy etish to‘g‘risida”gi PQ–5264-son qarorida belgilangan vazifalar asosida AI vositalarini dars jarayoniga integratsiya qilishning amaliy imkoniyatlari ham ko‘rsatib o‘tilgan.