(untitled) (International Conference on Multidisciplinary Sciences and Educational Practices, 2025)
Ushbu tezisda O‘zbekiston Fanlar akademiyasi Sharqshunoslik instituti olimi A.X.Boboxo‘jayev faoliyati tahlil qilinadi. Tezisda uning 1950-yillar o‘rtalarida olib borgan ilmiy-tadqiqot ishlari, ilmiy rahbarlik faoliyati, hamda O‘rta Osiyo va Yaqin Sharqdagi siyosiy jarayonlarni yoritishga bag‘ishlangan ilmiy izlanishlari haqida ma’lumot beriladi.