(untitled) (International Conference on Multidisciplinary Sciences and Educational Practices, 2025)
Mazkur tezisda o‘quvchi shaxsining o‘zini o‘zi anglash jarayonini ta’lim tizimi doirasida shakllantirishning nazariy-metodik asoslari tahlil qilingan. O‘zini anglash fenomeni shaxsning ichki ruhiy holatini, maqsadga yo‘naltirilgan faoliyatini va ijtimoiy qadriyatlar tizimiga munosabatini belgilovchi psixologik jarayon sifatida yoritiladi. Maqolada o‘zini anglashni rivojlantirishning samarali metodlari, ta’limiy muhitdagi psixologik-pedagogik sharoitlar va o‘qituvchi–o‘quvchi o‘zaro munosabatlarining o‘ziga xos xususiyatlari chuqur tahlil etilgan. Shuningdek, o‘zini anglashning shaxs shakllanishidagi o‘rni hamda uning ijodiy va ijtimoiy faollikka ta’siri ilmiy asosda bayon etilgan.