(untitled) (International Conference on Multidisciplinary Sciences and Educational Practices, 2025)
Bugungi kunda dunyo miqyosida bank tizimi mamlakat iqtisodiyotining eng muhim tayanchi hisoblanadi. Rivojlangan davlatlar tajribasi shuni ko‘rsatadiki, bank tizimining samaradorligi va barqarorligi iqtisodiy o‘sishning asosiy omillaridan biridir. Shu bois O‘zbekistonda bank sektorini yanada takomillashtirish, ilg‘or xorijiy tajribalarni o‘rganish va amaliyotga tatbiq etish dolzarb masalalardan biri hisoblanadi. Rivojlangan mamlakatlar tajribasiga asoslanib, bank tizimini modernizatsiya qilish yo‘llarini tahlil qilish O‘zbekiston uchun juda muhimdir.