GIDROMETEREOLOGIK XAVFLI JARAYONLAR HAQIDA TUSHUNCHA (International Conference on Multidisciplinary Sciences and Educational Practices, 2025)
Maqolada Gidrometereologik xavfli hodisalar sel, toshqin hamda respublikamizning tog’ oldi hududlari va unga tutash tekisliklarida ko‘p yomg’ir yogishi natijasida paydo buladigan sellar va sel okimlariga oldindan tayyorlanishning samarali usullari to’g’risidagi ma’lumotlar keltirilgan.