MAVZU: ESHITISHIDA NUQSONI BOʻLGAN SHAXSLAR UCHUN DUNYO MIQYOSIDA YARATILAYOTGAN IMKONIYATLAR (International Conference on Multidisciplinary Sciences and Educational Practices, 2025)
Ushbu maqolada dunyo miqyosida va albatta Yangi O’zbekistonda imkoniyati cheklangan shaxslarga nisbatan ko’rsatilayongan g’amxo’rliklar faktlar asosida keltirib o’tilgan. BMT ma’lumotlariga ko‘ra taxminan 450 mln. insonda psixik va jismoniy rivojlanishda buzilishlar mavjudligi aniqlangan. Bu yer yuzidagi aholining 1/10 qismini tashkil qiladi.