ТЕХНОЛОГИК ЖИҲОЗЛАР ИШ РЕЖИМЛАРИНИ ОПТИМАЛЛАШТИРИШ АСОСИДА САМАРАДОРЛИКНИ ОШИРИШ (International Conference on Multidisciplinary Sciences and Educational Practices, 2025)
Мазкур мақолада саноат корхоналари технологик жиҳозларининг иш режимини тўғри танлаш орқали ёқилғи-энергетика ресурсларидан оқилона фойдаланиш долзарб муаммо сифатида таҳлил этилган. Энергия истеъмолининг катта қисми айнан технологик жиҳозларга тўғри келади. Шу сабабли, ушбу жиҳозларнинг иш режимини чуқур ўрганиш ва таҳлил қилиш орқали энергия истеъмолини сезиларли даражада камайтириш имконияти мавжуд. Энергия сарфига таъсир этувчи омилларни аниқлаш ва бартараф этиш орқали корхоналар энергия самарадорлигини ошириш ва ишлаб чиқариш харажатларини камайтириш имконига эга бўлади. Бу эса, ўз навбатида, корхоналарнинг рақобатбардошлигини оширади ва экологик муаммоларни ҳал этишга ҳисса қўшади.