INNOVASION MENEJMENT ASOSIDA OTMLARDA BOSHQARUV XODIMLARINING MULOQOT MADANIYATINI OSHIRISH (International Conference on Multidisciplinary Sciences and Educational Practices, 2025)
Ushbu maqolada innovatsion menejment tamoyillari asosida oliy ta’lim muassasalarida boshqaruv xodimlarining muloqot madaniyatini oshirish masalalari yoritilgan. Muloqot madaniyatining ta’lim muassasasidagi ijtimoiy-psixologik muhitga ta’siri, zamonaviy raqamli vositalar orqali samarali kommunikatsiyani yo‘lga qo‘yish imkoniyatlari tahlil qilingan. Shuningdek, boshqaruv xodimlarining emotsional intellektini rivojlantirish, liderlik ko‘nikmalarini shakllantirish va ochiq muloqotga asoslangan boshqaruv modeli taklif etilgan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, innovatsion yondashuvlar asosida tashkil etilgan muloqot tizimi OTMlar faoliyatining samaradorligini oshirishda muhim omil bo‘lib xizmat qiladi.