MAQSUD SHAYXZODA – SERMAHSUL IJODKOR (International Conference on Multidisciplinary Sciences and Educational Practices, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek adabiyotining yirik vakili, serqirra ijodkor Maqsud Shayxzodaning adabiy merosi har tomonlama tahlil qilinadi. Uning she’riyat, dramaturgiya, adabiyotshunoslik, tanqidchilik va tarjimachilik sohalaridagi faoliyati yoritiladi. Shuningdek, Shayxzodaning tarjimonlik faoliyati orqali jahon adabiyoti namunalarining o‘zbek adabiyotiga ta’siri tahlil etiladi.