AQSHDA BYUDJET TIZIMI VA BYUDJET TUZILMASINING RIVOJLANISH BOSQICHLARI (International Conference on Multidisciplinary Sciences and Educational Practices, 2025)
Ushbu maqolada Amerika qo'shma Shtatlarining byudjet tizimi ikki asrdan ko'proq vaqt davomida rivojlanib kelgan murakkab va dinamik asosdir. Fiskal boshqaruv, siyosiy javobgarlik va iqtisodiy barqarorlikni ta'minlashda asosiy rol o'ynaydi. Shuningdek maqolada AQSh byudjet tizimining tarixiy evolyutsiyasi o'rganib chiqiladi, uning hozirgi tuzilishini shakllantirgan asosiy islohotlar va institutsional o`zgarishlarga e`tibor qaratiladi. Federal byudjet jarayonini rivojlantirishga, qonun chiqaruvchi va ijro etuvchi hokimiyatlarning o`zaro ta`siriga va zamonaviy AQSh byudjeti tarkibiga e`tibor qaratiladi.