ANGOR TUMANIDA AMALGA OSHIRILAYOTGAN YANGI LOYIHALARI (International Conference on Multidisciplinary Sciences and Educational Practices, 2025)
Angor tumanining Kattaqum mahallasi hududida “Stone City Energy” kompaniyasi tomonidan 1500–1600 MVt quvvatga ega bo‘lgan issiqlik elektr stansiyasi qurilishi boshlangan. Loyiha umumiy qiymati 1,23 milliard yevroni tashkil etib, Germaniya, Fransiya, Qatar va Niderlandiya kabi davlatlar kompaniyalari hamda xalqaro bank va jamg‘armalarning investitsiyalari jalb qilingan. Issiqlik elektr stansiyasi to‘liq ishga tushgandan so‘ng, 1500 ta doimiy ish o‘rni yaratiladi. Yiliga 12,96 million MVt elektr energiyasi ishlab chiqariladi.