XORAZM VOHASIDA UCHRAYDIGAN ARVOHKAPALAKLAR (SPHINGIDAE) OILASINING TUR TARKIBI (International Conference on Multidisciplinary Sciences and Educational Practices, 2025)
Bombycoidea katta oilasi arvohkapalaklar (Sphingidae) oilasini o‘z ichiga oladi va butun dunyoda taxminan 1450 ga yaqin turi mavjud. U asosan tropik mintaqalarda keng tarqalgan, ammo bu oila turlarini barcha mintaqalarda uchratish mumkin. Biz o‘rganayotgan Sphingidae oilasi uchta kenja oila Smerinthinae 3 tur, Sphinginae 3 tur va Macroglossinae 4 tur, 9 ta avlod jami 10 ta turni tashkil qilishini ko‘rishimiz mumkin (1-rasm).[1], [3].