XORAZM VOHASINING TURLI BIOTOPLARIDA UCHRAYDIGAN MACROGLOSSINAE KENJA OILASINING TUR TARKIBI VA BIOEKOLOGIYASI (International Conference on Multidisciplinary Sciences and Educational Practices, 2025)
Hozirgi kunda, O‘zbekistonda hasharotlar sinfiga mansub turlar tarkibi 16 mingdan ziyod bo‘lib, 30 turkumga birlashtirilgan (Насекомые Узбекистана, 1993; Красная книга Узбекистана, 2006, 2009, 2019). Dunyoda 206 turkumga mansub 1450 ga yaqin tur maʼlum.[6]