THE ROLE OF THE GREEN ECONOMY IN OUR COUNTRY (International Conference on Multidisciplinary Sciences and Educational Practices, 2025)
Yashil iqtisodiyot – bu iqtisodiy faoliyatning atrof-muhitga zarar yetkazmasdan, tabiiy resurslardan oqilona foydalanishga asoslangan yangi iqtisodiy modeldir. U ekologik barqarorlikni ta’minlash, iqlim o‘zgarishlariga qarshi kurashish, tabiiy boyliklarni asrash hamda iqtisodiy o‘sishni muvozanatlashga qaratilgan. Bugungi kunda dunyo miqyosida yashil iqtisodiyot g‘oyasi tobora muhim ahamiyat kasb etmoqda. Bu jarayonda har bir davlat o‘zining tabiiy sharoiti, iqtisodiy imkoniyatlari va ijtimoiy ehtiyojlarini inobatga olgan holda yashil iqtisodiyotni rivojlantirish strategiyasini ishlab chiqmoqda. Yurtimizda ham yashil iqtisodiyot konsepsiyasi davlat siyosatining ustuvor yo‘nalishlaridan biriga aylangan bo‘lib, uning rivojlanishi uchun keng ko‘lamli chora-tadbirlar amalga oshirilmoqda.