BARQAROR BIRIKMALARNING LINGVISTIK MOHIYATI VA ADABIY MATNDAGI FUNKSIONAL XUSUSIYATLARI (International Conference on Multidisciplinary Sciences and Educational Practices, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek tilidagi barqaror birikmalarning lingvistik va uslubiy xususiyatlari, ularning nutqdagi va adabiy matndagi estetik funksiyalari tahlil etiladi. Barqaror birikmalarning tarkibiy turg‘unligi, semantik yaxlitligi, milliy-madaniy yuki, badiiy obraz yaratishdagi ahamiyati ilmiy asosda yoritilgan. Shuningdek, maqolada frazeologik birliklar, maqol va matallar, aforizmlarning o‘zbek adabiyotida qanday badiiy vazifa bajarishi haqidagi nazariy va amaliy qarashlar bayon qilingan.