QARDOSH MILLATLAR MUSIQASI HAMDA ULARNING O’ZIGA XOSLIGI (International Conference on Multidisciplinary Sciences and Educational Practices, 2025)
Mazkur maqolada turkiy tilli qardosh xalqlarning musiqiy merosi, ularning umumiy ildizlari va har bir millatga xos bo‘lgan madaniy-musical jihatlari yoritiladi. O‘zbek, qozoq, qirg‘iz, turkman, ozarbayjon, tatar, boshqird, uyg‘ur va boshqa turkiy xalqlarning an’anaviy musiqasi, cholg‘u asboblari, kuy va ashula uslublari tahlil qilinadi. Shuningdek, milliy musiqa orqali ifodalanadigan xalqning turmush tarzi, tarixiy xotirasi, urf-odatlari va estetik qarashlari musiqaning o‘ziga xosligini belgilovchi asosiy omillar sifatida ko‘rsatiladi. Maqola qardosh xalqlar orasidagi madaniy mushtaraklik va musiqiy xilma-xillikni bir vaqtning o‘zida saqlab qolish zaruriyatini ta’kidlaydi.