KURSANTLARNING HARBIY SOHAGA OID NUTQ KOʻNIKMALARINI RIVOJLANTIRISH SAMARADORLIGINI OSHIRISH USULLARI (International Conference on Multidisciplinary Sciences and Educational Practices, 2025)
Maqolada kursantlarning harbiy sohaga oid ingliz tilidagi nutq ko‘nikmalarini rivojlantirishda Content-Based Instruction (CBI) yondashuviga asoslangan kombinatsiyalashgan metodning ahamiyati tahlil qilinadi. Unda interaktiv texnologiyalar, situatsion mashg‘ulotlar, PBL, brifing, simulyatsiyalar va elektron baholash komponentlarining birgalikdagi ta’siri bayon etiladi. Harbiy oliy ta’lim muassasalarida olib borilgan tahlillar asosida CBI yondashuvining amaliy holati, muammolari va takliflar asosida yechimlar ishlab chiqiladi.