BOSHLANG’ICH SINF O’QUVCHILARIDA JISMONIY RIVOJLANISH VA HARAKAT KO’NIKMALARINI SHAKLLANTIRISHDA DARSLARNI TASHKIL QILISH METODIKASI (International Conference on Multidisciplinary Sciences and Educational Practices, 2025)
Sog‘lig‘ida og‘ish kuzatilgan o‘quvchilar jismoniy rivojlanish va harakat ko‘nikmalarini shakllantirish jarayonida darslarni tashkil qilish metodikasi yoritilgan. Mavzuda bolalarning yosh fiziologik va psixologik xususiyatlari, jismoniy rivojlanishning asosiy yo‘nalishlari hamda harakat ko‘nikmalarini shakllantirish bosqichlari ko‘rib chiqiladi.Shuningdek, darslarning tuzilishi, pedagogik yondashuvlar, o‘yinli mashqlar metodikasi va xavfsizlik qoidalari haqida ma’lumot berilgan.Moslashuvchan (adaptiv) jismoniy tarbiya, imkoniyati cheklangan o‘quvchilar bilan maqsadli pedagogik jarayonni tashkil etish orqali ularni normal ijtimoiy muhitga moslashtirish, to‘laqonli ijtimoiy faoliyatga to‘sqinlik qiladigan psixologik to‘siqlarni bartaraf etishga qaratilgan sport-sog‘lomlashtirish, ta’lim va tarbiya xususiyatlari o‘rganilgan.