ARVOH QOPLAGAN AYOL: CHARLOTTA BRONTË ASARLARIDA TRAVMA, ICHKI PAROKANDALIK VA AYOL ONGINING YASHIRIN QARSHILIGI (International Conference on Multidisciplinary Sciences and Educational Practices, 2025)
Ushbu maqola Charlotta Brontëning “Jane Eyre”, “Villette” va “Shirley” asarlaridagi ayol obrazlarining ruhiy holatini psixologik travma, ichki parokandalik va yashirin qarshilik nuqtai nazaridan tahlil qiladi. Gotik estetik vositalar orqali muallif qahramonlarning bosib yotgan og‘riqlarini, jamiyat tomonidan tan olinmagan his-tuyg‘ularini va ruhiy bosim ostidagi isyonini ochib beradi.