ZAMONAVIY FUTBOLDA MUSOBAQAVIY TAKTIK HARAKATLARNI O‘RGATISH (International Conference on Multidisciplinary Sciences and Educational Practices, 2025)
Maqolada zamonaviy futbolda musobaqaviy taktik harakatlarni o‘rgatish to‘pga egalik qilish taktik mahorat, hujum taktikasi, to‘p bilan harakatlar,guruh taktikasi turli-tuman texnik usullar bo‘yicha mustahkam ko‘nikmani rivojlantirishni taqozo etgani xususida so‘z yuritilib, futbolchilarga ma’lum bir talabni qo‘yishni: jismoniy sifatlardan o‘yin samaradorligini oshirish vositasi sifatida foydalana bilish lozimligi tadqiq qilinadi.