THE EMERGENCE OF VARIETY (ESTRADA) PERFORMANCES WITHIN THE TRADITIONAL UZBEK THEATRE SYSTEM (International Conference on Multidisciplinary Sciences and Educational Practices, 2025)
An’anaviy о‘zbek tomosha teatri tushunchasiga xalq turmushi va madaniy hayotida tomosha va taqlid qilishga oid unsurlardan tortib, asrlar davomida shakllanib, yashab kelgan masxaraboz, qiziqchilar san’ati va qо‘g‘irchoqbozlik kiradi. Mazkur maqolada an’anaviy о‘zbek tomosha teatri ijodkorlarining ijro uslublari xususida so‘z boradi.