O‘ZBEK TILI O‘QITISH METODIKASIDA NUTQIY KREATIVLIKNI RIVOJLANTIRISHNING LINGVOPEDAGOGIK ASOSLARI (International Conference on Multidisciplinary Sciences and Educational Practices, 2025)
Mazkur tezisda o‘zbek tili o‘qitish metodikasida nutqiy kreativlikni rivojlantirishning lingvopedagogik asoslari tahlil qilinadi. Unda o‘quvchilarning ijodiy fikrlashini shakllantirish, so‘z bilan ishlash ko‘nikmalarini rivojlantirish hamda kommunikativ yondashuv orqali nutq madaniyatini oshirishning samarali usullari yoritiladi. Shuningdek, o‘zbek tilining zamonaviy o‘qitish jarayonida innovatsion texnologiyalar, muammoli o‘qitish, rolli o‘yinlar, interfaol mashg‘ulotlar va raqamli vositalardan foydalanish orqali nutqiy kreativlikni rivojlantirish yo‘llari amaliy misollar bilan asoslab beriladi.