NUTQIY KREATIVLIKNING IJTIMOIY-KOMMUNIKATIV FUNKSIYALARI: SHAXS JAMIYAT VA MADANIYAT O‘RTASIDAGI O‘ZARO TA’SIR (International Conference on Multidisciplinary Sciences and Educational Practices, 2025)
Mazkur tezisda nutqiy kreativlikning ijtimoiy-kommunikativ funksiyalari, shuningdek, shaxs, jamiyat va madaniyat o‘rtasidagi o‘zaro ta’sir jarayonidagi o‘rni tahlil qilinadi. Nutqiy kreativlik til egasining individual fikrlash uslubi, estetik didi va madaniy tajribasi asosida shakllanib, kommunikativ vaziyatda yangicha ifoda vositalarini yaratish orqali ijtimoiy aloqalarni boyitadi. Shuningdek, maqolada kreativ nutqning madaniy muhitni aks ettirish, jamiyatdagi ijtimoiy rollarni ifodalash va shaxsning o‘zini namoyon etish vositasi sifatidagi funksional ahamiyati yoritilgan.