ABDUSAMAD XONTO‘RAYEVICH BOBOXO‘JAYEV — SOVET DAVRIDA O‘RTA OSIYO VA YAQIN SHARQ TARIXINI TADQIQ ETGAN OLIM FAOLIYATIDAN LAVHALAR (International Conference on Multidisciplinary Sciences and Educational Practices, 2025)
Ushbu tezisda O‘zbekiston Fanlar akademiyasi Sharqshunoslik instituti olimi A.X.Boboxo‘jayev faoliyati tahlil qilinadi. Tezisda uning 1950-yillar o‘rtalarida olib borgan ilmiy-tadqiqot ishlari, ilmiy rahbarlik faoliyati, hamda O‘rta Osiyo va Yaqin Sharqdagi siyosiy jarayonlarni yoritishga bag‘ishlangan ilmiy izlanishlari haqida ma’lumot beriladi.