BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARIDA EKOLOGIK ONGNI SHAKLLANTIRISHDA SINFDAN TASHQARI FAOLIYATNING PEDAGOGIK AHAMIYATI (International Conference on Multidisciplinary Sciences and Educational Practices, 2025)
Ushbu maqolada ekologik muammolar tobora kuchayib borayotgan hozirgi sharoitda boshlang‘ich ta’limda sinfdan tashqari mashg‘ulotlar orqali o‘quvchilarning ekologik ongini shakllantirish masalalari yoritilgan. Maqolada sinfdan tashqari ishlarning maqsadi, vazifalari, ularning o‘quvchilarda ekologik bilim, ko‘nikma va mas’uliyatni shakllantirishdagi o‘rni tahlil etilgan. Shuningdek, ekologik festivallar, tanlovlar, o‘yinlar, film namoyishlari kabi faoliyat turlarining pedagogik ahamiyati ko‘rsatib o‘tilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, sinfdan tashqari ekologik ishlar bolalarda ekologik madaniyatni rivojlantirish, tabiatni asrashga daxldorlik va fuqarolik mas’uliyatini kuchaytirishda samarali vosita bo‘lib xizmat qiladi.