SANOAT KORXONALARIDA INNOVATSION SALOHIYATINI RIVOJLANTIRISH MEXANIZMINI YAXSHILASHGA OID ISLOHOTLAR ( NEFT-GAZ MISOLIDA) (International Conference on Multidisciplinary Sciences and Educational Practices, 2025)
Sanoat korxonalarida innovatsion salohiyatni rivojlantirish mexanizmini takomillashtirish, ayniqsa neft-gaz sanoatida, iqtisodiyotda barqarorlikni ta’minlash va zamonaviy raqobatbosimlarga bardoshlilikni oshirish uchun muhim ahamiyat kasb etadi. Bugungi kunda innovatsiyalarga asoslangan yangi ishlab chiqarish jarayonlarini joriy etish, ilmiy yutuqlar va texnologik taraqqiyotlardan foydalangan holda, ishlab chiqarishda samaradorlikni kuchaytirish asosiy vazifalardan biriga aylangan. Zamon talablariga javob beradigan yondashuvlar asosida ishlab chiqarish jarayonida innovatsion salohiyatni rivojlantirish mexanizmlarini takomillashtirish orqali neft-gaz sanoatida sifatli mahsulotlar ishlab chiqarishga va ichki hamda xorijiy bozorlarni raqobatbardosh tovarlar bilan ta’minlash masalalari dolzarb bo‘lib qolmoqda. Ushbu tezisda sanoat korxonalarida innovatsion salohiyatni rivojlantirish mexanizmlarini yaxshilashga oid islohotlar haqida ma'lumotlar berilgan.