(BEDO–TTF)₂REO₄ BIRIKMASI KRISTALLARIDA FAZALI O‘TISHLAR: NAZARIY VA RAQAMLI TAHLIL (International Conference on Multidisciplinary Sciences and Educational Practices, 2025)
Ushbu maqolada (BEDO–TTF)₂ReO₄ organik tuzlarining kristall panjarasida kuzatiladigan fazali o‘tishlar nazariyasi va raqamli tahlili keltiriladi. Ishning markazida elektron korrelyatsiyalari va anion tartiblanishiga bog‘liq metall—dielektrik o‘tishlar turadi. Hubbard va Peierls modellariga tayangan holda matematik tavsiflar berildi va Arrhenius turidagi o‘tkazuvchanlik modeli orqali sonli hisoblashlar amalga oshirildi. Hisoblashlar 50 K dan 300 K gacha bo‘lgan diapazon uchun bajarildi, kritik harorat T_c ≈ 180 K deb olindi. Maqolada σ(T) va E(T) graflari berilgan, ularning fizik talqini muhokama qilinadi.