(untitled) (International Conference on Medical Science, Medicine and Public Health, 2025)
Mazkur maqolada apellyativ leksikaning o‘zbek va rus tillarida taqdim etilgan nanotibbiyot reklama matnlarida aks etilishi tаhlil qilingan. Tahlil jarayonida nanotibbiyotda 6 ta asosiy yo‘nalish mavjudligi aniqlanilib, ushbu yo‘nalishlarda yaratilgan reklama matnlarida apellyativ leksikaning ifodalanishini leksik-tematik guruhlar orqali tavsiflashga harakat qilindi. Nanotibiyotning ananaviy tibbiyotga integtatsiyalashuvi lingvistik jihatdan o‘rganilgan.