(untitled) (International Conference on Medical Science, Medicine and Public Health, 2025)
Tibbiy web-saytlar va ular ma’lumotlaridan foydalanish kun sayin rivojlanib bormoqda va bu borada muammolar ham yuzaga keladi. Sog’liqni saqlash sohasida veb-saytlarining sifatiga turli omillar ta’sir qiladi. Joriy tadqiqotning maqsadi sog’liqni saqlash veb-saytlarining rolini tushuntirish, foydalanuvchilarning tibbiy veb-saytlarning sifati va ishonchliligi haqidagi qarashlarini o’rganish, shuningdek, foydalanuvchilar tomonidan sog’liqni saqlash ma’lumotlarini olishdir. Bundan tashqari, bunday web-saytlarni loyihalash bo’yicha keng qamrovli qo’llanma zarurligi muhokama qilinadi. Tadqiqotlar shuni ko’rsatadiki, sog’liqni saqlash veb-saytining ko’rinishi foydalanuvchilarning ishonchini qozonishda muhimdir. Sog’liqni saqlash sohasida web saytlar yaratish bo’yicha milliy yoki xalqaro to’liq yo’riqnoma yo’qligi ma’lum bo’ldi. Sog’liqni saqlash veb-saytlarining vizual tuzilishining ahamiyatini hisobga olgan holda sog’liqni saqlash veb-saytlarining izchil bo’lmagan, yomon yoki shaxsiylashtirilgan dizayn muammolarini bartaraf etish uchun milliy yo’riqnoma ishlab chiqish kerak.