(untitled) (International Conference on Medical Science, Medicine and Public Health, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda mantiqiy fikrlash ko’nikmalarini rivojlantirishda pedagogik o’yinlarning roli ko’rib chiqiladi. Erta bolalik davridagi ta’limga e’tibor qaratib, u tuzilgan, o’yinga asoslangan faoliyat namunalarni aniqlash, muammolarni hal qilish va analitik fikrlash kabi kognitiv qobiliyatlarni qanday oshirishi mumkinligini ta’kidlaydi. Maqolada turli xil o’quv o’yinlari bilan shug’ullanadigan maktabgacha yoshdagi bolalarni sifatli o’rganish orqali ushbu o’yinlar faol o’rganishga yordam berishini va tanqidiy fikrlash ko’nikmalarini rivojlantirishni ko’rsatadi. Natijalar bolalarning kognitiv va ijtimoiy rivojlanishini qo‘llab-quvvatlash, kelajakdagi o‘quv muvaffaqiyatlari uchun mustahkam poydevor yaratish uchun pedagogik o‘yinlarni erta yoshdagi o‘quv dasturlariga kiritish muhimligini ta’kidlaydi.