(untitled) (International Conference on Medical Science, Medicine and Public Health, 2025)
10-klasta XIX qaraqalpaq poeziyasın oqıtıwda Kúnxojanıń «El menen» qosıǵın, Ájiniyazdıń “Bozataw” poemasın, Berdaqtıń “Shejire” hám “Ernazar biy” shıǵarmaların oqıtıwda hárbir ádebiyatshı muǵallim dóretiwshilik penen qatnas jasap metodikalıq jaqtan ózgerisler kirgiziwi múmkin. Solay etip, qaraqalpaq ádebiyatı baǵdarlaması tiykarında Kúnxojanıń «El menen» qosıǵın, Ájiniyazdıń “Bozataw”poemasın, Berdaqtıń “Shejire” hám “Ernazar biy” shıǵarmalarına arnalǵan sabaqlarǵa pedagogikalıq texnologiyalar engiziw arqalı onıń sapasın arttırıw hám nátiyjeligin ele de asırıw arqalı jaslardıń estetikalıq tárbiyasın bayıtıp, rawajlandırıp barıwǵa óziniń unamlı tásirin jasaydı.