(untitled) (International Conference on Medical Science, Medicine and Public Health, 2025)
Ushbu maqola daktillash va imo-ishora tilini o‘rganish jarayonida pedagogik va psixologik yondashuvlarni o‘rganishga bag‘ishlanadi. Maqolada, surdopedagogik ta’limning samaradorligini oshirish uchun imo-ishora tilining o‘rganilishiga alohida e’tibor qaratiladi. Daktillash va imo-ishora tili yordamida, eshitish va nutq bilan bog‘liq cheklovlarga ega bo‘lgan shaxslar bilan samarali muloqot o‘rnatish mumkin. Shu bilan birga, pedagogik yondashuvlarning o‘ziga xos xususiyatlari va psixologik jihatlari, ta’lim jarayonida o‘quvchilarning individual xususiyatlari, motivatsiyasi va ijtimoiy integratsiyasi nuqtai nazaridan tahlil qilinadi.