(untitled) (International Conference on Medical Science, Medicine and Public Health, 2025)
Ushbu maqolada Yohann Volfgang Gyotening “Yosh Vertering iztiroblari” romani nemis adabiyotidagi o‘rni tahlil qilinadi. Asarning yaratilish sharoiti, epistolyar shakli, "Sturm und Drang" harakati doirasidagi o‘rni, ijtimoiy rezonansi va romantik adabiyotga qo‘shgan hissasi yoritilgan. Shuningdek, roman orqali nemis adabiyotida psixologik chuqurlik, shaxsiy kechinmalar va individualizm tamoyillarining qanday shakllangani ko‘rsatib berilgan.