(untitled) (International Conference on Medical Science, Medicine and Public Health, 2025)
Inson organizmida magniy yetishmasa ishtaha yo‘qolib, tana harorati pasayadi, ruhiy siqilish, asabiylik hamda tomirlar tortishishi ro‘y beradi. Bu mikroelementning kamligi uyqusizlik, bosh og‘rig‘i, erta qarish, kamqonlik va asab bilan bog‘liq muammolarga sabab bo‘ladi. Organizmda magniyning yetarli darajada bo‘lishini ta’minlash uzoq umr ko‘rish va hamisha bardam, tetik bo‘lish kafolatidir.