(untitled) (International Conference on Medical Science, Medicine and Public Health, 2025)
Buyrak- tosh kasalligi buyrak va siydik yo’llarida tosh paydo bo’lishidan kelib chiqdigan kasallikdir.Buyrak-tosh kasalligi dunyoning barcha mamlakatlarida uchraydi,shunga qaramay u bir tekisda tarqalmagan va ko’pincha endemik harakterda bo’ladi. Buyrak-tosh kasalligi barcha urologik kasalliklarning 30-40% ni tashkil etadi.