(untitled) (International Conference on Medical Science, Medicine and Public Health, 2025)
Ushbu maqolada Jon Steynbekning "Sichqonlar va odamlar" asarida ijtimoiy va iqtisodiy tengsizlik masalasi qanday badiiy talqin etilgani tahlil qilinadi. Muallif 1930-yillardagi Buyuk Depressiya davrida oddiy ishchilarning hayoti orqali kapitalistik jamiyatning adolatsiz tuzilishini fosh etadi. Asar qahramonlarining orzulari va ular duch kelayotgan zo‘ravonlik, kamsitish, ekspluatatsiya holatlari orqali ijtimoiy tabaqalanish va iqtisodiy bosimning og‘ir oqibatlari yoritiladi. Steynbek realizmi yordamida jamiyatdagi tengsizlik, umidsizlik va insoniy qadr-qimmatning yo‘qolishi kabi muhim ijtimoiy muammolarni chuqur ochib beradi.