(untitled) (International Conference on Medical Science, Medicine and Public Health, 2025)
Eshitishida nuqsoni boʻlgan bolalarning bilish jarayonlari, intellektual salohiyati, nutqining rivojlanishi, oʻzaro kommunikativ aloqalarning mustahkamlashuvi va ijtimoiy hayotga moslashuvini rivojlanishida oʻyin faoliyati katta hissa qoʻshadi. Bundan tashqari yuqorida keltirilgan oʻyinlar tur va olib borilish tartibiga koʻra bolaning maʼlum bir sezgi, bilish jarayonlariga taʼsir oʻtkazadi. Xususan; ularda jamoaviy ishlash, ushbu jamoada oʻzini tuta bilish, bolalarda hadik, qoʻrquv hislarini idora eta olish, hayajonni yenga olish, oʻzaro doʻstona munosabatlarni shakllantirish, gʻalaba, magʻlubiyat tushunchalarini singdirish, kommunikativ aloqalarni mustahkamlashda juda katta yordam beradi.