(untitled) (International Conference on Medical Science, Medicine and Public Health, 2025)
Mazkur tezisimizda intellektual o‘yinlarning insonning kognitiv rivojlanishi va mantiqiy tafakkurini shakllantirishdagi o‘rni tahlil etilgan. Intellektual o‘yinlar - bu murakkab fikrlash, tahlil, muammo yechish va strategik qarorlar qabul qilish kabi aqliy faoliyat turlarini faollashtiruvchi vositadir. Ular insonlarni faol tafakkurga chorlab, diqqat, xotira, tahlil qilish, mantiqiy bog‘lanishlarni aniqlash va muammolarga ijodiy yondashish qobiliyatlarini rivojlantiradi. Tezisimizda shuningdek, intellektual o‘yinlarning talablar tafakkuri shakllanishidagi roli, ularning o‘quv jarayoniga ta’siri hamda ijtimoiy va kommunikativ ko‘nikmalarning mustahkamlanishiga qo‘shgan hissasi yoritilgan.