(untitled) (International Conference on Medical Science, Medicine and Public Health, 2025)
Bugungi globallashuv, axborot oqimlarining tezlashuvi, madaniy muhitlarning o‘zaro ta’sirga kirishuvi sharoitida yosh avlod ongida tarixiy xotirani mustahkamlash, milliy qadriyatlarni anglash, ularni to‘g‘ri talqin qilish va ularga nisbatan ijobiy munosabatni shakllantirish ta’lim-tarbiyaning dolzarb va strategik yo‘nalishlaridan biriga aylangan. Chunki tarixini bilmagan, o‘z o‘tmishini qadrlamagan xalqning kelajagi yo‘q. Shu bois, yoshlarga tarixni oddiy sana va faktlar majmuasi sifatida emas, balki hayotiy saboq, ijtimoiy xulq, ma’naviy-axloqiy mezonlar manbai sifatida o‘rgatish zamon talabi hisoblanadi.