(untitled) (International Conference on Medical Science, Medicine and Public Health, 2025)
Ushbu tadqiqot soliq nizolarida tomonlarning manfaatlarini himoya qilishning huquqiy asoslari yoritadi. Shuningdek, mazkur ishda O‘zbekiston Respublikasida soliq nizolarini hal etish jarayonida tomonlarning huquq va manfaatlarini huquqiy himoya qilish masalalari o‘rganiladi. Soliq munosabatlari doirasida yuzaga keladigan nizolar, ularning kelib chiqish sabablari, ko‘rib chiqish tartibi hamda tomonlar manfaatlarini muhofaza qilishda qo‘llaniladigan normativ-huquqiy asoslar tahlil qilinadi. Soliq to‘lovchilarning konstitutsiyaviy huquqlarini ta’minlash, ularni sud va ma’muriy organlar orqali samarali himoya qilish mexanizmlari yoritiladi.