(untitled) (International Conference on Medical Science, Medicine and Public Health, 2025)
Sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarining global ko‘lamda jadal rivojlanishi xalqaro huquqiy munosabatlarga, xususan xalqaro xususiy huquqqa bevosita ta’sir ko‘rsatmoqda. Ayniqsa, transchegaraviy shartnomalar, avtomatlashtirilgan xizmatlar va algoritmik qarorlar bilan bog‘liq nizolar soni ortib bormoqda. Biroq bu sohada aniq huquqiy normalar ananaviy normalar bilan cheklanganligi va yangicha yondashuvdagi normalar deyarli yo‘qligi, SI subyekt sifatida e’tirof etilmasligi va javobgarlik doiralarining belgilab berilmaganligi muammolarni yuzaga keltirmoqda.