(untitled) (International Conference on Medical Science, Medicine and Public Health, 2025)
Badminton, hızlı karar verme, ani yön değiştirme ve yüksek düzeyde el-göz koordinasyonu gerektiren dinamik bir spordur. Bu tezde, badminton oyuncularında çeviklik ve koordinasyonun önemi, gelişim süreçleri ve bu becerilerin antrenmanlarla nasıl desteklenebileceği ele alınmaktadır. Çalışmada çeşitli yaş gruplarındaki sporcuların fiziksel performansları değerlendirilmiş, farklı egzersiz ve antrenman modellerinin etkileri analiz edilmiştir. Araştırmanın amacı, badminton performansını artırmak için etkili çeviklik ve koordinasyon geliştirme yöntemlerini ortaya koymaktır.